Jellemzők:
	Az L-karnitin egy aminosav származék, az emberi szervezet által is előállított természetes anyag. Lizinből és metioninból bioszintetikus úton, enzimek segítségével állítja elő szervezetünk. Táplálékaink közül a hús- és tejtermékek tartalmazzák legnagyobb mennyiségben. Izolálását több mint 100 évvel ezelőtt izomból végezték, egyúttal igazolva az izomsejtek működésében való aktív közreműködését. Nélkülözhetetlen a vázizomzat és a szívizom zavartalan működéséhez. Elősegíti az egészséges szívműködést azáltal, hogy fokozza a szívizom erőnlétét. Részt vesz az energia metabolizmusban, segíti a zsírok energiává alakítását. A zsíranyagcserében játszott szerepe miatt hozzájárulhat a testtömegcsökkentő étrendek eredményességéhez, a súlykontrollhoz. Az L-karnitin a szervezetben az energiatermeléshez szükséges zsírsavakat szállítja a mitokondriumokba (a sejtek energiaközpontjaiba), ahol azok energiává alakulnak. A termelt energia hatására javul a teljesítőképesség, később jelentkezik a fáradság. A testi megterhelés, az edzés során nő a szervezet L-karnitin szükséglete, ezért sportolók számára nem elegendő a szervezet által termelt mennyiség, pótlása szükséges. A sportolók mellett pótlólagos bevitel ajánlott idős korban, illetve vegetariánus táplálkozás esetén. A glicin egy nem létfontosságú, fehérjeépítő, az emberi szervezetben, a legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. A szervezet számos funkciójához nélkülözhetetlen, így a nukleinsavak és más aminosavak szintéziséhez, de pozitív hatással van a növekedési hormon termelésére is. E tulajdonsága miatt kedvelt a sportolók körében, mert úgy tartják, hogy ennek köszönhetően növelhető a sejttömeg, ami hatással van az izomtömeg és erőszint növekedésre is. A legtöbb fehérjében csak kis mennyiségben fordul elő, kivétel a kollagén, melynek mintegy 35%-t alkotja. A B6-vitamin szükséges a normál fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréhez. Hozzájárul az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, a normál vérképzéshez. A vörösáfonya levéből készült sűrítmény biztosítja az italkészítmény kellemes érzékszervi tulajdonságait.
	
	Az L-karnitin
	Javasolt adagolás
	Sportolók részére az adagolás egyéni. Az egyszeri adag 20 ml. A javasolt fogyasztás 2x 20 ml ital naponta.
	A napi adag (40 ml) tartalmaz:
	B6-vitamin:                  2 mg                      100 RDA %
	L-karnitin:                960 mg
	Glicin:                      400 mg
	RDA = felnőttek számára javasolt napi bevitel
	Összetétel
	Víz, fruktóz, vörös áfonyalé sűrítmény (4 %), L-karnitin, glicin, tartósítószer (kálium-szorbát), étkezési sav (citromsav), piridoxin-hidroklorid.
	Figyelmeztetés
	Fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptató anyáknak nem ajánlott.
| Tulajdonságok | |
| Sportolóknak szánt termék? | igen | 
| L-karnitin (L-carnitine) forrás? | igen, 960 mg, a napi adag (40 ml) tartalmazza ezt a mennyiséget | 
| Vörös áfonyalé tartalom? | igen, 4% | 
| Glicin tartalom? | igen, 400 mg, a napi adag (40 ml) tartalmazza ezt a mennyiséget | 
| Normál szívműködést elősegítő? | igen | 
| Súlykontroll megvalósítását segítő? | igen | 
| Teljesítmény növelő? | igen | 
| Vitamin tulajdonságok | |
| B6-vitamin mennyiség | igen, 2 mg, 100 RDA %, a napi adag (40 ml) tartalmazza ezt a mennyiséget |